אם אתה איש עסקים נמרץ, כזה שיודע לזהות הזדמנויות או לרכב על גל הצלחה קיים, אם אתה נהנה לאתגר את היכולות השיווקיות שלך ורוצה להיות יזם אמיתי ויבואן של ממש בגזרה חמה במיוחד – יבוא מוייאטנם עשוי להיות הדבר שאתה מחפש. הארץ האסייתית הפכה בשנים האחרונות לארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות והיא מאפשרת לייבואנים ישראלים לייבא סחורות חמות מוייטנאם ולהרוויח משוק השומר על יציבות כבר שנים ארוכות ונמצא במגמת צמיחה תמידית.
וייטנאם הפכה לארץ יצרנית בשל כח האדם הזול יחסית, והמדינה שאליה עוברים יצרנים מסין. סין הפכה ליקרה, ועתיד המטבע לא ברור. יצרנים רבים מבקשים לייצר בוייטנאם במקביל לסין כבטחון ליום שמשהו עלול לקרות בסין.
בוייטנאם ניתן למצוא כמעט הכל ובאיכויות טובות.
היבוא מוייטנאם בעיקר בתחומים הבאים:
1. סחורות חקלאיות
א. אורז
ב. קפה
ג. פלפל
ד. תבלינים
2. דגים ופירות ים
3. שימורים
4. טקסטיל
5. הנעלה
6. עבודות אומנות – יצור ידני
7. אלקטרוניקה ומעגלים מודפסים
8. מחצבים
ניתן לראות נתונים נרחבים בפריטים שמייבאים מויטנאם לישראל נתונים לפי הבנק העולמי. לחץ כאן
ראשית, עליך ליצור קשרים עם אנשים בעמדות השפעה ועמדות מפתח מקומיים בד בבד עם איתור יצרנים אמינים המתמחים בתחום שלך. מבלי שתלמד לעומק את השוק ואת התרבות המקומית – לא תצליח לעשות זאת באופן מוצלח, לכן השלב הראשוני הזה הוא חשוב.
שנית, עליך לדעת אנגלית על בוריה, במידת האפשר ללמוד לדבר ויאטנמית ברמת השיחה הבסיסית. ידיעת השפה תסייע לך להשתלב באופן מוצלח יותר בגזרה המקומית ותגרום לקשרים שאתה מתחיל לכונן להיות עמוקים וחבריים יותר, מה שיוביל לאמון מוצלח יותר בין הצדדים.
מלבד אלו, תהיה זקוק גם להוצאת ויזה לויאטנם. כל הגעה לויאטנם מותנית בהצגת אשרת שהיה בתוקף. כדי לחסוך לך זמן רב ולהניח לך לטפל בחלקים החשובים באמת, תוכל להשתמש באחד מאתרי האינטרנט הייעודים ולעבור הליך פשוט וקל שיביא בכנפיו את הויזה המיוחלת. כל שתתבקש לעשות הוא למלא את פרטיך, לציין האם תרצה ויזה בתוקף לחודש או לשלושה חודשים, האם אתה זקוק לויזה לכניסה חד פעמית למדינה או שבמהלך התקופה תיכנס אל המדינה יותר מפעם אחת ולשלם אגרה. לאחר מכן, עליך להשלים את האישור שתקבל ולהציגו בשדה התעופה של ויאטנם, בנוסף לשתי תמונות פספורט.
חשוב לציין שמתוקף תפקידך כיבואן וכאיש עסקים, וודאי תצטרך להגיע לויאטנם כמה פעמים במהלך התקופה ולכן הקפד למלא את פרטיך האישיים ולהצהיר על כוונותיך בפירוט. אתה לא רוצה להפסיד הזדמנויות עסקיות בשל כשלים טכניים.
ישראל וייטנאם תוכל לסייע לך משלב הויזה באתר, קביעת פגישות, תרגום סימולטני בפגישות, מציאת שותפים עיסקיים הולמים והצוות שלנו המקומי ילווה אתכם בשלבים השונים ובדיקת הסחורות.
חושבים על וייטנאם של לפני כמה עשרות שנים ומשווים אותה למדינה התפתחת היום – קשה להאמין שמדובר באותה מדינה. מיקומה, עם כח עבודה מעולה, אוכלוסיה של כ- 95 מיליון תושבים, מאפשרים לה לצמוח. לאחר המלחמה ועם סיום האמברגו האמריקאי על המדינה, כלכלתה של וייטנאם התפתחה בקצב מסחרר במהלך השנים האחרונות, וכיום היא מחזיקה בכלכלה יציבה, עם ייבוא יציב שרק הולך וגובר וכמובן, גם ייצוא מרשים. ייצוא לוייטנאם מצריך מהיבואנים השונים ידע מקיף בשוק היבוא והיצוא בכלל, הבנת התרבות ואיך עושים עסקים עם וייטנאם בפרט. אם אתה רוצה להצטרף להצלחה המסחררת ולקחת חלק במסחר המשגשג – הנה כמה דברים שתצטרך לדעת לפני.
על אף שרק רבע מהמדינה ראוי לעיבוד חקלאי, רוב כלכלתה של וייטנאם נשענת על ענף החקלאות, החקלאות הימית ושם נמצא הרווח העיקרי שלה, כשהגידול העיקרי במדינה הוא אורז. אחרי דאגתה לאוכולוסייתה המקומית, נותר לה עוד אורז לייצוא, זאת בנוסף לתירס, פלפל שחור (היצואנים הגדולים במדינה), טבק, תה, סוכר וגומי. מלבד זאת, צפון המדינה מתבססת על תעשיה כבדה בשל העובדה שבאיזור זה יש מרבצי ברזל ופחם, לצד כריית מתכת.
בין שנות השישים והשבעים הייתה נתונה וייטנאם למלחמת אזרחים ארוכה, מה שהפך אותה לאחת המדינות העניות בעולם – תדמית שהתקשתה להתאושש ממנו, והחרם של ארצות הברית עליה עד שנת 1994 לא עזר בכך. בסוף שנות ה- 80 חל שינוי לטובה בכלכלתה של המדינה, כשהיא השכילה להבין את פוטנציאל התיירות שמצוי בגבולותיה והחלה לפתח את ענף התיירות. מאז השתנו פני הדברים.
בשנת 2010, נאמד התוצר הגולמי של וייטנאם ב- 275 מליארד דולר – כוח קניה לא מבוטל כלל. בשנתיים שקדמו לכך, בשנים 2008-2009 התמתנה הצמיחה הכלכלית של המדינה בשל שנות משבר כלכלי וירידה גלובלית בהיקפי הסחר.
כישורים וידע
כדי להצליח לעסוק בתחום הייצוא ולהיות חלק מהמהפכה הכלכלית של וייטנאם, חשוב להעמיק את הידע בנושא ולדעת אותו על בוריו – גם באופן כללי, אך גם באופן ממוקד הנוגע לוייטנאם. אין די בחוש עסקי (אך כמובן שזה דבר חשוב) מפותח, צריך ללמוד את פעימות הלב הייחודיות לכלכלת המדינה בה אנו מבקשים לעסוק. בנוסף, ידיעת השפה המקומית עשויה לסייע רבות בקשרים העסקיים השונים, במשא ומתן מוצלח ובבניית יחסי אמון הדדיים בין הצדדים.
ישנו פער תרבותי מהותי בין המדינות, שיש להבינו ולמצוא דרך לגשר עליו.
ישראל מייצאת לוייטנאם, כימיקלים לתעשיה, דשנים לחקלאות, ציוד בטחוני, לצבא ולמשרד לביטחון פנים, ידע ותוכנות בתחום הסייבר והטלקום.
ישראל מייצאת ידע חקלאי הכולל פרוייקטים וזרעים.
לפרטים נוספים על יעוץ עסקי שלנו בשיתוף המכון הישראלי לייצוא בשוק הוייטנאמי היכנסו
ענף הייצוא מצריך מהאדם העוסק בו כניסה ויציאה ממדינת היעד. בעוד שמדינות רבות לא דורשות הוצאת אשרת שהייה כדי להיכנס אליהן, וייטנאם מחייבת את כל הנכנס בשעריה להנפיק ויזה. התהליך הוא פשוט במיוחד ואינו מצריך הליכה אל שגרירות וייטנאם (על אף מה שנהוג לחשוב). כל שתצטרכו לעשות הוא להיכנס אל אחד מהאתרים הייעודים לנושא, למלא את פרטיכם האישיים וכן לציין האם אתם מעוניינים בויזה לחודש או לשלושה חודשים, ואם תשהו במדינה פעם אחת או שמא תצאו ותכנסו אליה כמה פעמים וכן את פרטי הטיסה שלכם. לאחר מכן תשלמו אגרה ואת האישור שתקבלו תצטרכו להדפיס ולהציגו בשדה התעופה הויאטנמי, בלווית שתי תמונות פספורט.
הצטרפו לשוק משגשג ופורח ותהנו מכל הטוב שיש לסחר הבינלאומי להציע.
ישראל וייטנאם בע"מ תשמח לסייע ליצואן מתחיל וללוות אתכם משלב הויזה ועד לאיתור שותפים וחתימה על חוזים.